Sitemiz Hakkındaki Düşünceleriniz Bizim İçin Önemli Yorumlarınızı Bekleriz

Son Mohikan izle, Son Mohikan online izle, Son Mohikan canlı izle
Son Mohikan
Son Mohikan


Tarih: 2010-05-21 TV : TV8 Saat: 21:15Tür:Yabancı Sinema


SON MOHİKAN
(THE LAST OF THE MOHICANS)
Son Mohikan’, 18. Yüzyılda,  sömürge dönemi Amerika’sının yoğun ormanları, vahşi Kızılderilileri ve görkemli şelaleleri arasında geçen, birbirine karışmış bir savaş  ve aşk hikayesini anlatan muhteşem bir sinema filmi.
Öykü, 1757 yılında, Fransızların ve İngilizlerin Kuzey Amerika’da denetimi ele geçirmek için kıyasıya çarpıştıkları dönemde geçiyor. İngiliz Albay Munro’nun kızları Cora (Madeleine Stowe) ve Alice (Jodhi May), William Henry kalesindeki babalarının yanına giderken bir Kızılderili kabilesinin, Huronların saldırısına uğrarlar. Yerliler genç kızlara eşlik eden askerlerin çoğunu öldürürken, bir Mohikan tarafından yetiştirilmiş beyaz bir delikanlı olan Hawkeye (Daniel Day-Lewis) Cora’yla Alice’i kurtarır. Hawkeye, onu yetiştirmiş olan Son Mohikan Chingachgook ve onun gerçek oğlu Uncas, kızları kaleye götürürler. Hawkeye ve Cora  bu arada  birbirlerine yakınlaşırlar. Fakat, Fransızların kaleye sürekli saldırıları, Albay Munro’nun Hawkeye’e güvenmemesi ve intikam peşindeki Magua (Wes Studi) liderliğindeki kana susamış Huron kabilesi, iki gencin aşklarını doyasıya yaşamalarına  fırsat  vermez.
Muhteşem seti, dekorları, dönemi yansıtan giysi, silah gibi ince ayrıntılarıyla mükemmel bir sanat yönetimi örneği olan film, nefes kesici orman ve şelale sahneleriyle de belleklerde yer ediyor. Film 92 Oscar’larında En İyi Ses dalında ödül almış, Altın  Küre’ye aday gösterilmişti.
Künye :
Orijinal Adı        :    The Last Of The Mohican’s
Yönetmen        :     Michael Mann
Oyuncular        :     Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Wes Studi, Jodhi May, Eric Schweig, Russell Means
Yapım              :     Savaş-Drama-Aşk 1992 ABD

0 yorum: